ថ្នាក់ដឹកនាំ និងមន្រ្តីរាជការធនាគារជាតិនៃកម្ពុជា ទទួលកាន់បិណ្ឌវេនទី១០ នៅវត្តឧណ្ណាលោម ប្រគេនចង្ហាន់ និងបច្ច័យ៤ ដល់ព្រះសង្ឃគង់ចាំព្រះវស្សា និងដើម្បីឧទ្ទិសកុសលជូនបុព្វការីជន វីរជនស្នេហាជាតិ ញាតិកាទាំងប្រាំពីរសន្តាន ពិសេសវីរកងទ័ពដែល ពលីការពារបូរណភាពទឹកដីជាដើម។
លោកជំទាវអគ្គមហាឧបាសិកាពុទ្ធសាសនូបត្ថម្ភក៍ ខៀវ ស៊ីណា និងលោកជំទាវបណ្ឌិត ជា សិរី ទេសាភិបាលធនាគារជាតិ នៃកម្ពុជា បានទទួលកាន់បិណ្ឌវេនទី១០ និងចាត់ចែងចង្ហាន់ប្រគេនព្រះសង្ឃគង់នៅវត្តឧណ្ណាលោម រាជធានីភ្នំពេញ ត្រូវនៅថ្ងៃទី១៧ ខែកញ្ញា ឆ្នាំ២០២៥ ដោយមានការចូលរួមពីថ្នាក់ដឹកនាំ ក្រុមគ្រួសារ និងមន្ត្រី-បុគ្គលិក ធនាគារជាតិនៃកម្ពុជា។ នៅក្នុងពិធីបុណ្យ កាន់បិណ្ឌទី១០នេះ លោកជំទាវអគ្គមហាឧបាសិកាពុទ្ធសាសនូបត្ថម្ភក៍ និងលោកជំទាវបណ្ឌិត ទេសាភិបាលធនាគារជាតិនៃកម្ពុជា ព្រមទាំងពុទ្ធបរិស័ទទាំងអស់ បានអញ្ជើញប្រតិបត្ដិព្រះធម៌ សូត្រមន្ដ នមស្ការ ចម្រើនព្រះបរិត្ដ រាប់បាត្រ ប្រគេនព្រះសង្ឃ តាមគន្លង ប្រពៃណីព្រះពុទ្ធសាសនា។
ពិធីបុណ្យកាន់បិណ្ឌនេះ ត្រូវបានរៀបចំឡើងតាមប្រពៃណីព្រះពុទ្ធសាសនា ក្នុងគោលបំណងទំនុកបម្រុងនិងចាត់ចែងចង្ហាន់ និងបច្ច័យ៤ ប្រគេនព្រះសង្ឃគង់ចាំព្រះវស្សា និងឧទ្ទិសមហាកុសលផលបុណ្យដល់ដួងវិញ្ញាណខន្ធ ឯកឧត្តម ជា ចាន់តូ អតីតទេសា- ភិបាលកិត្តិយសធនាគារជាតិនៃកម្ពុជា និងបុព្វការីជនទាំងឡាយមានមាតា-បិតា ជីដូន-ជីតាជាដើម។
ក្រៅពីការឧទ្ទិសកុសលជូនបុព្វការីជន សាច់សារលោហិត, អ្វីដែលថ្នាក់នាំ មន្រ្តីរាជការ បុគ្គលិក និងប្រជាពលរដ្ឋ មិនអាច បំភ្លេចបានគឺគុណបំណាច់ និងការលះបង់ដ៏ធំធេងរបស់វិរះយុទ្ធជនកម្ពុជា ដែលបានពលីជីវិតដើម្បីជាតិមាតុភូមិ និងសាសនា ជាពិសេសចំពោះវិរះយុទ្ធជនពលីជីវិតលើកិច្ចការការពារទឹកដី នៃការប៉ះទង្គិចក្នុងជម្លោះព្រំដែនកម្ពុជា-ថៃ នាពេលថ្មីៗ ក្នុងនោះ លោកជំទាវបានឧទ្ទិសមហាកុសលផលបុណ្យ ជូនដល់វិញ្ញាណក្ខ័នអស់លោកទាំងនោះ បានសោយសុខនាឋានបុរមសុខកុំបីឃ្លៀង ឃ្លាតឡើយ។ ក្រៅពីនេះ លោកជំទាវក៏បានជូនពរដល់វិរះយុទ្ធជនកំពុងសម្រាកព្យាបាល ឱ្យបានឆាប់ជាសះស្បើយ និងមានសុខភាព ល្អបរិបូរណ៍ ប្រកបដោយកំលាំងខ្លាំងក្លា ដើម្បីបន្តបំពេញភារកិច្ចដ៏ឧត្ដង្គឧត្ដមជូនជាតិមាតុភូមិ ព្រមទាំងបបួងសួង សូមឲ្យមនុញ្ញផល កើតចេញពីបុណ្យ ផ្ដល់នូវសេចក្ដីសុខចម្រុងចម្រើន ដល់ថ្នាក់ដឹកនាំនៃប្រទេសកម្ពុជាគ្រប់លំដាប់ថ្នាក់។
សូមបញ្ជាក់ថា នៅក្នុងថ្ងៃកាន់បិណ្ឌទី១០នេះ លោកជំទាវ ខៀវ ស៊ីណា និងលោកជំទាវបណ្ឌិត ជា សិរី បានប្រគេនគ្រឿងបរិភោគ-ឧបភោគមួយចំនួនដល់ព្រះសង្ឃរួមមាន៖ អង្ករចំនួន ១០ បាវ, មីជាតិ ១៨ កេស, ស្ករស ៥ បាវ, ទឹកដោះគោ ៥កេស, ទឹកសុទ្ធ ៥០ កេស, ទឹកក្រូច ២៥ កេស, ទឹកផ្លែឈើ ២៥ កេស, ទឹកត្រីនិងទឹកស៊ីអ៊ីវ ២០ យួរ, អំបិល ២០ គីឡូ និងត្រីខ ៥ កេស សរុបបច្ច័យ ទាំងអស់មានទឹកប្រាក់សរុបជាង ៦៤ លានរៀល៕ អត្ថបទ៖ សុន រ៉ាឌី